Många av oss är ständigt uppkopplade idag och våra liv påverkas i stor utsträckning av teknik. Tekniktrender är alltid omtalade och intressanta inte minst för att teknologiska framsteg i hög utsträckning påverkar vad vi har för möjligheter i livet. I den här texten ska vi berätta om två spår som är heta inom teknik idag. Det är dock inte alla trender som når sin fulla potential. Många trodde att 2016 skulle bli drönarnas år men istället fick branschen ett bakslag i och med förbud mot att filma och fota med hjälp av drönare.

AI och intelligenta appar

smart teknologi präglar framtiden enligt en artikel om vad vi kan vänta oss för tekniska landvinningar. Utveckling av artificiell intelligens är en pågående process som under 2017 kommer att få nya tillämpningar tack vare de stora investeringar som gjorts under de senaste åren. Ett område där AI redan gör stor skillnad är appar som kan hämta och använda information på ett självständigt sätt. Kanske kommer vi att få virtuella assistenter som kan hitta det bästa priset på en artikel vi behöver och sedan genomföra köpet utan att vi behöver ägna någon tid åt det. Självkörande bilar och robotar gynnas också av utvecklingen inom AI.

E-sport och virtual reality

Många bedömare förutspår att E.sport kommer att bli en av de riktigt stora publiksporterna under 2017. Intresset finns redan men nu sker också en utveckling när det gäller kanalerna där vi kan följa E-sport i realtid med professionella kommentatorer. Virtual reality handlar om att man kan uppleva en virtuell värld genom sina egna sinnen och inte bara titta på den på bioduk eller dataskärm. 2016 nådde “Oculus rift” ett omtalat VR-headset butikerna och det är bara början på en teknisk revolution som kommer att förändra hur vi interagerar med varandra online och hur vi konsumerar media. Hårdvaran finns redan. 2017 hoppas vi få se ett genombrott för mjukvara inom virtual reality.

 
 
 
 
sportpress